Actieve locaties

large image

Lopende Projecten

Projecten in Oeganda 2015

  • The Good Shepherd maakt in Noord Oeganda troebel water weer helder. Het jaarlijks project voor schoondrinkwater in Noord Oeganda loopt.
  • We blijven midi-kredieten verstrekken in Bundibugyo en gaan opnieuw landbouwcoöperaties met opleiding en kredieten verder helpen.

een succesvolle beschermde bron een succesvolle beschermde bron (klik om te vergroten)

Schoon en veilig drinkwater.

In Oeganda heeft volgens de officiële cijfers ca. 30 procent van de bevolking geen toegang tot veilig drinkwater. Degenen die dat wel hebben moeten vaak kilometers afleggen om dit schone water te kunnen verkrijgen. In Noord Oeganda, jarenlang geteisterd door oorlogen en geweld van een uit Soedan binnenvallend rebellenleger, is de situatie nog beroerder. Met financiële steun van Impulsis, de Stichting Afrika Projecten van het personeel van de ING groep, de Venco groep en de Koornzaaijer Foundation zijn vanaf 2002 ruim 192 bronnen beschermd en 395 putten geboord.  Thans hebben door onze bemoeienis circa 158.800 mensen toegang tot schoon en veilig drinkwater.  Deze projecten worden uitgevoerd in het noorden van Oeganda, door TGS Water Ltd een boorbedrijf van TGS Nederland en enkele lokale betrokkenen.

Midi-kredieten in Bundibugyo.

In west Oeganda is de bevolking, na oorlogshandelingen, geholpen, in groepen, aan inkomensverbetering te doen. Dit heeft uiteindelijk geresulteerd in de opzet van een leenbank voor midi-kredieten.